Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
niedziela, 5 maja 2024 17:09
Reklama
News will be here

Odrobina Kwidzyna. Śliwka z Powiśla

Najmłodszy produkt regionalny z naszego powiatu, który robi zawrotną karierę nie tylko na polskich stołach.
Kliknij aby odtworzyć
W tym wydaniu  spotykamy się z kołem gospodyń wiejskich z Rakowca, które wytwarza zarejestrowany w Brukseli produkt regionalny czyli powiślańską śliwkę w occie. Z programu dowiecie się jak powstaje ten przysmak i jakie dolegliwości można leczyć zalwą, w której się marynuje. Jednym z gości programu jest dr Grzegorz Russak - gawędziarz,  znawca kuchni i kultury łowieckiej, moderator kilku programów telewizyjnych, który wygłasza barwny monolg na temat biurokracji i zmarnowanych szans oraz o tym jaki alkohol pija się na rządowych przyjęciach w Polsce. Zapraszamy do oglądania.

Podziel się
Oceń

Komentarze
Reklama
News will be here
Reklama